Wij staan voor Ons Vinkel

Achter de schermen bij Den Driehoek

Datum: 13-02-2020


Achter de schermen bij Den Driehoek

 

Achter de schermen bij Den Driehoek

 

In februari 2020 is het weer zo ver. Carnaval met Prins Jordy en adjudant Hans. Vijf dagen lang groot feest, wat wij natuurlijk vieren in de gezelligste kroeg van Nederland: Den Driehoek. Maar hoe gaat carnaval er achter de schermen toch aan toe? Dit hebben wij dit jaar gevraagd aan Angela, Antoinet en Regina. Dames die al jaren in Den Driehoek werken. Wij dachten die kunnen Patrick en José wel eens interviewen.

 

Voor Patrick en José is, en blijft, carnaval een van de mooiste dagen van ’t jaar. Naast de gezelligheid en de vele drankjes genieten ze ook van de mooiste muziek. Er zijn vele carnavalskrakers, maar voor Patrick en José blijft het liedje van Andre van Duin toch de mooiste. Er staat een paard in de gang, wie kan daar niet op losgaan?

 

Patrick en José zijn altijd druk bezig met carnaval. Zo hebben ze dit jaar ook weer een nieuw leuk idee bedacht samen met Stichting Kafland;  het KAFeeke. Daar zullen weer diverse activiteiten georganiseerd worden. Met veul schik en plezier, ’n vette hap en veel bier, ge kunt alles krijgen hier, het bekende motto bij Den Driehoek, moet dat ook wel goedkomen. Er komen altijd diversen artiesten voorbij. Wederom dit jaar weer erg leuke, gekozen en geregeld door Patrick en José.

Er zijn al zo veel artiesten geweest dat we de helft al bijna vergeten zijn. Wat Patrick en José echt is bijgebleven, dat zijn de Venga Boys. Geweldige artiesten. Met drie of vier hits stonden ze in de hitlijsten van Europa. Ze waren zelfs zo populair dat in de ochtend om 10 uur al een stel jonge meiden voor de deur lagen. Die lieten ze er natuurlijk nog niet in. Wat Patrick en José dan ook zo mooi vonden, was dat de carnavalsclub de Kafwanners zij aan zij een blokkade vormden om de Vinkelse kinderen te beschermen tegen die mensen. Een andere geweldige groep vonden zij Guus Meeuwis & Vagant. Het ene jaar kwamen ze bij ons optreden, het andere jaar zaten ze in de kleedruimte. Cor riep toch nog; wat komde gullie hier toch doen? Gullie moet bij dn dorsvlegel zen. Voor een glaaske bier mochten ze wel langskomen, maar water kwam er bij Cor niet in. Dat is waar de vissen in... Ook niet te vergeten vinden Patrick en José de Sjonnies geweldig, die maken er altijd een hele gezellige boel van.

 

 

 

In al die jaren dat er carnaval wordt gevierd bij den driehoek, worden er natuurlijk ook vele foto’s gemaakt. De ene wat mooi dan de ander. Henk van Esch heeft er wel meer dan 40 geknipt en ingeplakt. Er zaten ook genoeg foto’s tussen die het daglicht niet kunnen verdragen, maar zulke foto’s zien we wel vaker langskomen bij feestavonden.

Om al die carnavalsvierders goed te kunnen onderhouden staat er tijdens carnaval natuurlijk veel personeel hard te werken in den driehoek. Meestal zijn het rond de 35 mensen. Deze mensen staan dacht en nacht weer voor iedereen klaar en die hebben er net zo veel plezier in als Patrick en José.

Naast de vele alcoholische versnaperingen die er door heen gaan, hebben ze bij Den Driehoek ook de beroemde snackmuur. Waar je af en toe lekker wat kunt eten als je honger hebt. Het personeel blijft maar bakken. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of alle snacks liggen in deze muur. Frikandellen, bamischijven, kipcorns, kroketten en lihanboutjes (met blijkbaar een keer een hap eruit) worden dan ook het meest gegeten.

Naast de gezelligheid kunnen er natuurlijk ook wel eens conflicten ontstaan. Iets wat Patrick en José wel ooit zien. Maar het valt altijd mee zegt Patrick. Als er echt mensen aan het verrekken zijn, dan zen het waarschijnlijk ons eige jong.

 

Tijdens deze 5 mooie dagen zijn Patrick en José vooral druk aan het werk. Seks zit er dus niet in tijdens de carnaval. Wij doen dat niet meer, maar de gasten blijkbaar wel. Ook draagt iedereen altijd leuke en ook creatieve outfits met carnaval. De een in zijn cv shirt, de ander als banaan. Wat Patrick en José de mooiste outfit vinden is toch wel de Kafferskiel, die scoort het hoogst in de ranglijst.

 

Na zo’n interview is het tijd om af te sluiten, met carnaval een mooi moment om de polonaise te doen. Patrick zijn favoriete plek in de polonaise is natuurlijk pal achter José! Wij kijken er natuurlijk weer enorm naar uit om vijf dagen flink carnaval te vieren. Gelukkig zijn Patrick en José ons (nog) niet beu en komen wij weer gezellig langs om een aantal drankjes te benuttigen en nieuwe verhalen te creëren.

Wij willen Patrick, José en al het personeel natuurlijk bedanken voor al het harde werk en alles wat ze gedaan hebben door de jaren heen. Zonder jullie zou carnaval niet hetzelfde zijn!

 

Angela, Antoinet en Regina

Facebook
Instagram

Deze website wil gebruik maken van cookies.