Wij staan voor Ons Vinkel

Kaflands bouwdepot

Datum: 15-03-2023


Kaflands bouwdepot

KAFLANDS BOUWDEPOT


Wat was het weer een geweldige optocht afgelopen carnaval. Waar we zien dat rondom de dorpen van Kafland de optochten met grote wagens steeds kleiner worden, kunnen wij in Kafland  nog altijd genieten van diverse grote wagens. Dit is voor een groot deel te danken aan de prettige samenwerking tussen de wagenbouwers en de commissie optocht. Zoals jullie ongetwijfeld weten kost een carnavalswagen bouwen veel tijd en veel geld. Om de bouwkosten zo laag mogelijk te houden voor de bouwgroepen heeft Stichting Kafland vanaf 2020 het Kaflands bouwdepot bedacht.

 

Iedere bouwgroep krijgt van de stichting een bedrag van €400,- te besteden aan materialen t.b.v. het bouwen  van een grote carnavalswagen. Doordat wij de materialen groot inkopen kunnen wij ze bij de wagenbouwers zo goedkoop mogelijk aanbieden. De commissie optocht verzorgt de boekhouding van het bouwdepot. Dit jaar hebben enkele al bestaande sponsoren van Kafland  het Kaflands bouwdepot aangevuld met geld en/of materialen  zodat de bouwgroepen extra gesteund werden. Hierdoor vielen de kosten per bouwgroep aanzienlijk lager uit. Een extra stimulans dus voor de bouwgroepen om te bouwen.

 

Deze sponsoren zijn Brouwers Groenprojecten, Betolinq, Van der Lee Schilderwerken en Topfokbedrijf Marijn Hanegraaf.

Van der Donk Sierbestrating heeft zich bij de commissie optocht gemeld om komend jaar ook een bijdrage te willen leveren aan het Kaflands bouwdepot.

 

Via deze weg willen wij deze sponsoren bedanken voor hun steun. Mede hierdoor kan Stichting Kafland samen met de wagenbouwers aan de inwoners van Kafland nog vele jaren een kleurrijke optocht met diverse grote wagens organiseren.

 

Commissie optocht

Facebook
Instagram

Deze website wil gebruik maken van cookies.