Wij staan voor Ons Vinkel

Op bezoek bij “De kleine mannen” 11 vragen voor Cv Kiekt um Goan.

Datum: 16-01-2020


Op bezoek bij “De kleine mannen”
11 vragen voor Cv Kiekt um Goan.

Als “CVZN” hebben wij jaren fanatiek gebouwd, na elf jaar besloten we om het wat rustiger aan te doen op bouwgebied. Het leek ons leuk om eens langs te gaan bij het aanstormend talent. Zodoende begaven we ons naar het voor CVZN vertrouwde heilige grondgebied “CVZN Headquarters”, de bouwloods van Marijn Hanegraaf aan de Holkampstraat. Daar aangekomen troffen wij

“CV Kiekt um Goan”. Zij kregen 11 vragen voor hun kiezen.

 

 

Wat is de naam van jullie carnavalsvereniging en hoe is deze ontstaan?

Onze naam is “Cv Kiekt um Goan”, na een avondje brainstormen is deze naam het beste uit de verf gekomen. Er moest natuurlijk eerst nog wel gegaasd en geplakt worden voor we konden gaan verven.

 

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om te gaan bouwen?

Vroeger keken we altijd naar de optocht, het leek ons leuk om daar ook aan mee te doen. Zodoende hebben wij afgelopen jaar onze eerste wagen gebouwd.

Het thema was Max Verstappen, “Kiekt um Goan is van de partij, met deze formule 1 wagen rijden we iedereen voorbij”. Hiermee behaalde we een 3e plaats bij de grote wagens!

 

Wat is jullie taakverdeling binnen de groep tijdens het bouwen?

Met 9 jongens bouwen we aan onze wagen, dit doen we eigenlijk allemaal samen.

Bij ons ligt dit net even wat anders dan bij andere carnavals groepen. Iedereen kan lassen, buigen, gazen, tapen, plakken en schilderen. Zo bekijken we op de dag zelf wat we de taakverdeling is.

 

Hoe zien jullie carnaval in de toekomst voor je?

Hopelijk zijn we dan nog aan het bouwen. Ook hopen we dat er dan nog genoeg groepen zijn die ook bouwen om een mooie levendige optocht in Vinkel te behouden. Als het aan ons ligt gaan we er nog een heel aantal jaren tegenaan.

 

Wat is jullie favoriete bouwvoer?

Hier kunnen we kort maar krachtig over zijn: Frikandellen, “dat breekt zo lekker de week”.

 

 

Van wie hebben jullie leren bouwen?

Aangezien we vorig jaar pas begonnen zijn met bouwen hebben we hulp gehad van een aantal vaders. Ook kregen we hulp van o.a. Joost v Bakel, Luuk Verbij en Willem Steenbergen. Zij hebben ons de kleine kneepjes van het vak geleerd. Maar door het bouwen zelf worden we elke dag wijzer.

 

Wie zien jullie als grootste concurrent?

Eigenlijk willen we het geen concurrentie noemen, het is leuk hoe de carnavalsgroepen met elkaar omgaan. Iedereen is bereid ons te helpen en ons dingen bij te leren. Over een paar jaar hopen we mee te doen voor een 1e plaats, maar daar zijn we op dit moment nog wat te jong voor.

 

Hoe komen jullie aan de materialen voor het bouwen van de wagen?

Door allerlei partijen worden we gesponsord, zo krijgen we het ijzerwerk van Jaap van Schaijk, de “frisdrank” halen we bij Den Driehoek. Telefoonboeken proberen we via kennissen te verkrijgen, maar af en toe zijn we genoodzaakt langs de deuren te gaan. Mocht er iemand nog telefoonboeken hebben liggen, laat het ons weten.

 

Wat zijn de leuke en minder leuke dingen aan het bouwen?

Afgelopen jaar hebben wij veel plezier gehad met het bouwen. In de winter zijn de koude handen tijdens het plakken wel een groot nadeel. Dit proberen we te voorkomen door warm water te gebruiken bij het aanmaken van de behangplak. Sommige jongens hebben al eens last gehad van lasogen. Dit schijnt niet prettig te zijn.

 
Waar zijn jullie tijdens de carnaval te vinden?

Voor onze doelgroep is er in Vinkel op dit moment niet echt veel te beleven.

Daarom gaan wij tijdens de carnaval naar “De Zaert” in Heeswijk-Dinther.

Daar zijn overigens ook al onze leeftijdsgenoten te vinden uit de omgeving.

Natuurlijk gaan we op zondag wel naar “Den Driehoek” voor de Prijsuitreiking.

 

Wat is het leukste wat jullie de afgelopen jaren hebben meegemaakt?

Vorig jaar hebben we onze eerste wagen gebouwd. Het meedoen met de optocht en het behalen van een 3e plaats is daarom tot nu toe heb mooiste moment wat we hebben meegemaakt. Dit was voor ons al een hele prestatie.

 

Na dit diepte interview hebben we nog genoten van een lekker frikandelletje. Ook hebben we nog wat tips en goed bewaarde geheimen toegeschoven waar de mannen mee aan de gang kunnen. Als de jongens deze lijn doortrekken heeft “CV Kiekt um Goan” een mooie toekomst voor zich en kunnen we nog veel van hen verwachten.

 

                                                                                                    

Bram van den Elzen & Twan van Zoggel

Facebook
Instagram

Deze website wil gebruik maken van cookies.