Wij staan voor Ons Vinkel

Ereburger

Ereburger


Ereburger Vinkel (Kafland) 2018: Rianne van der Biezen.

 

Tijdens de druk bezochte carnavals mis van 10 februari jongstleden werd de ereburger van 2018 bekend gemaakt. Dit jaar werd deze eervolle prijs uitgereikt  aan Rianne van der Biezen. Rianne die zich al vele jaren belangen loos inzet voor het Vinkelse verenigingsleven. Ze is of was in vele verenigingen bestuurslid, ook om na een vergadering of activiteit de vloer te moeten dweilen voelt deze ereburger zich niet te groot.

 

Ook de mensen buiten Vinkel worden door Rianne niet vergeten. Zo geeft ze bijles aan mensen die door oorlogsgeweld hun land uit gevlucht zijn, en zorgt voor vervoer van deze mensen als er een bezoek aan huisarts of ziekenhuis op de agenda staat. Daar naast heeft ze samen met haar man een oorlogsgraf geadopteerd op het Amerikaans begraafplaats te Margraten. Op dit kerkhof liggen Amerikaanse soldaten begraven die zijn gestorven in de tweede wereld oorlog. Rianne leeft in het heden maar vergeet dus het verleden ook niet.

 

Al met al een verdiende prijs voor de vrouw die we ook al jaren op het podium zien tijdens de Dolle avonden. Er was dan ook niet voor niets het meest  de naam van Rianne doorgegeven op het mailadres  info@kafland.nl. Heeft u zelf ook een persoon die in u ogen deze erkenning toekomt, stuur deze naam dan door naar bovenstaand e-mail adres en wellicht is hij of zij de ereburgen van 2019.


Rianne nogmaals proficiat, gè het um kei verdiend


Commissie prins en adjudant van Kafland

 

Facebook
Instagram

Deze website wil gebruik maken van cookies.